2009. december 17., csütörtök

SÜTŐTÖKLEVES

Még egy tökféle, ezt talán többen próbálták már. Azon egyszerű ételekhez tartozik, melyekről mindenkinek saját receptje van.Íme az enyém:
A közepes méretű, kockákra vágott sütőtököt steviaval vagy jó minőségű barna cukorral karamellizáljuk. Kevés sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét adunk hozzá, utóbbiból többet, ezen kívül tört koriander magot, őrölt szerecsendiót, 2 gerezd fokhagymát, őrölt szárított és reszelt friss gyömbért adunk hozzá. Mindkettő egész más hatást kelt: míg a szárított behízelgőbbé, szinte édesebbé teszi a sütőtököt, addig a  friss felfrissíti azt. Átforgatjuk az egészet, majd felöntjük anyyi tisztított vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon puhára főzzük a tököt. Ezután turmixoljuk, majd zabtejszínnel és egy kevés teljes kiőrlésű tönkölyliszttel behabarjuk.
A sütőtökről bővebben itt olvashatsz

Nincsenek megjegyzések: